Dag 10 - Reisverslag uit Papatowai, Nieuw Zeeland van Ton de Beer - WaarBenJij.nu Dag 10 - Reisverslag uit Papatowai, Nieuw Zeeland van Ton de Beer - WaarBenJij.nu

Dag 10

Door: Ton

Blijf op de hoogte en volg Ton

16 December 2023 | Nieuw Zeeland, Papatowai

Als we op dag 10, zaterdag 16 december 2023, wakker worden en uit het bedraam kijken met panoramisch uitzicht, zien we een bewolkte lucht. Dat wordt warm aankleden. Na het ontbijt vertrekken we naar Curio Bay waar we mogelijk pinguïns en dolfijnen kunnen zien. Onderweg zien we een zijweg naar de McClean waterval. Dat past nog wel in onze planning. Het is een korte trip, maar wat een fantastisch mooie waterval. Daarna verder naar Curio Bay. Helaas zien we geen pinguïns en dolfijnen. We gaan door naar het Catlins Coastal Rainforest Park voor de Waipohatu track waar ook een waterval is. Het is een wandeling van circa 3 uur. Omdat we verwachten dat we natregen en het koud is, trekken we regenjassen en vesten aan. Wat een mooi regenwoud, mooie grote begroeiing en de waterval is ook schitterend. De bomen zijn zo oud dat ze zelfs gerimpeld zijn. Loes loopt eindelijk over een door haar fel begeerde hangbrug en ik loop een moeilijke route over boomstammen over een klein beekje. En wat een watergeweld. Als we de route vervolgen wordt het pad wel steeds blubberiger, daar zijn we ook op geattendeerd (They told us the track is very muddy). Na circa 2 uur zijn we het dan ook wel een beetje zat, maar we lopen de track in 2,5 uur, dus dat valt gelukkig weer mee. En inmiddels hebben we door het lopen, omhoog, omlaag en door de blubber, het heel warm gekregen en trekken we de jassen en vesten weer uit. Voor vandaag weer genoeg gelopen en gezien. We rijden terug naar Owaka om boodschappen te doen. En wat zien we onderweg in de ‘middle of nowhere’, een foodtruck, de Blue Cod waar we ook over getipt zijn. We kopen daar 2 stuks Blue Cod, een soort lekkerbek die we thuis voor het eten zullen opwarmen. We ordenen de koffers alvast want morgen verlaten we deze speciale cottage.