Dag 6 - Reisverslag uit Lake Tekapo, Nieuw Zeeland van Ton de Beer - WaarBenJij.nu Dag 6 - Reisverslag uit Lake Tekapo, Nieuw Zeeland van Ton de Beer - WaarBenJij.nu

Dag 6

Door: Ton

Blijf op de hoogte en volg Ton

12 December 2023 | Nieuw Zeeland, Lake Tekapo

Dag 6, dinsdag 12 december 2023, begint vrij zonnig, maar tegen de tijd dat wij wegrijden na een stevig ontbijt begint het te regenen. De reistijd staat uitgerekend voor 3,5 uur, maar zal wel langer duren omdat het begin en eind met veel slingerwegen is. Onderweg doen we boodschappen bij New World, een hele grote supermarkt. Omdat we in de voorgaande dagen ook boodschappen hebben gedaan en zowel de pinpas (met werelddekking) als de creditcard niet werden geaccepteerd, proberen wij het nu opnieuw. Het gaat een aantal keren niet goed, totdat een andere caissière iets lijkt te activeren waarna de creditcard wel wordt geaccepteerd. Heel apart, maar wel iets om rekening mee te houden door voldoende contant geld te hebben. Onderweg nuttigen we onze lunch en daar (natuurlijk) andere Nederlanders ontmoet die 5,5 maanden met een camper door Australië en Nieuw-Zeeland trekken. Aangekomen in de buurt van Lake Tekapo zien we indrukwekkende uitzichten met besneeuwde bergtoppen. We slapen 2 nachten in The Chalet Boutique accommodatie met schitterend uitzicht op Lake Tekapo. We maken een wandeling naar het dorp en langs het meer met heel veel lupinen. ‘s-Avonds maken we ons eigen eten klaar in onze studio. Vanavond zou er een meteorietenregen te zien moeten zijn in wat hier het donkerste gebied van N-Z wordt genoemd, maar het is helaas bewolkt.