Dag 1 - Reisverslag uit Schiphol, Nederland van Ton de Beer - WaarBenJij.nu Dag 1 - Reisverslag uit Schiphol, Nederland van Ton de Beer - WaarBenJij.nu

Dag 1

Door: Ton

Blijf op de hoogte en volg Ton

07 December 2023 | Nederland, Schiphol

Het is dag 1, donderdag 7 december 2023, en om kwart over 5 worden we door de wekker gewekt na een kort nachtje slapen. Moeizaam stappen we uit bed en gaan douchen, ontbijt klaarmaken voor op Schiphol, een kop koffie drinken en de laatste spullen in de koffer en handbagage stoppen. Het is gelukt om 1 grote koffer en 2 handbagage koffers te vullen met al onze spullen (…!). O ja, ook nog een rugtas en handtas met wat spullen. Wesley brengt ons naar Schiphol en is keurig op tijd, 6.30 uur bij ons. Maar wij zijn nog niet klaar. Hadden we toch een kwartier eerder op moeten staan. Om 6.45 uur rijden we weg en belanden onderweg in een file. Toch zijn we om 8.00 uur op Schiphol, ruim op tijd. Eerst maar even wat eten en daarna naar de incheckbalie. Het is al redelijk druk, maar het schiet wel lekker snel op. Door de douane gaat ook lekker snel, geen stress. Dan schiet ons te binnen dat we nog Nieuw-Zeelandse dollars moeten hebben. Bij het eerste wisselkantoor hebben ze die niet op voorraad (…?) en bij het 2e kantoor ook niet. Er wordt even rond gebeld en als wij even koffie gaan drinken bij Jamie Olivier dan gaat zij de dollars ergens ophalen. Na een grote kop koffie, die voortreffelijk smaakt, gaan we onze N-Z dollars ophalen en lopen naar de gate. De tijd vliegt! We vliegen met Singapore Airlines en stijgen om 10.45 uur op voor een vlucht van 12 uur naar Singapore. We hebben mazzel, er zit niemand naast ons! Onderweg kijken we films. Loes kijkt naar Barbie (wat een film…..) en ik kijk naar A haunting in Venice en Conjuring. Ook lezen we nog wat, slapen een beetje en krijgen 2 keer te eten dat nog redelijk smaakt voor een vliegtuigmaaltijd. We hebben goede plekken want Loes kan haar benen helemaal strekken.